Vyvarujte se praskání vysušené pokožky na rukou

Suchá pokožka na rukou není jen estetický problém, pokud se k tomu přidá nepříjemné praskání rukou a záděry, zaděláváme si na slušnou indispozici, která umí být pěkně bolestivá. Suché a popraskané ruce do krve jsou horším stádiem suchých rukou, které přichází, jestliže nemají ruce dostatečnou péči. Praskliny navíc umožňují bakteriím snáze vnikat do pokožky a tím i zhoršovat průběh léčby. Jak zabránit suché pokožce na rukou a předejít jejímu praskání?

Čím jsou problémy suché pokožky a praskajících rukou způsobeny

Suchá pokožka rukou čas od času trápí každého z nás a upřímně, není se čemu divit. Ruce denně vystavujeme velkému množství úkonů, saháme na různě znečištěné povrchy, pohybujeme se v prašném prostředí anebo sedíme v příjemně klimatizované kanceláři, kde je sice příjemný chládek, daň si však vybíráme kvůli nízké vlhkosti vzduchu, která má za následek vysoušení pokožky.

Vysušená může být také pokožka hlavy. Pokud se objevují šupinky ve vlasech, pravděpodobně se jedná o špatný výběr kosmetiky na vlasy, jestliže se však suchá šupinatá pokožka objevuje na obličeji a okolo očí, mohou vám chybět vitaminy potřebné pro krásnou, silnou a zdravě vypadající pokožku anebo máte nedostatek slunečního záření.

Jak bojovat proti suchosti celého těla

Pokud vás trápí suché a rozpraskané ruce, rozhodně doporučujeme používat ochranné prostředky v podobě rukavic vždy, kdy je to možné. Dále je velmi důležité pokožku dostatečně hydratovat. Krém na suché ruce Dermaguard funguje jako ochrana před drážděním, vyživuje pokožku rukou po dobu až 6 hodin, nemastí a není parfemovaný. Je možné používat jej také v péči o suchou pokožku v obličeji, dokáže pomoci při opruzeninách nebo například atopickém ekzému. Bariérový krém Dermaguard je vhodný aplikovat, pokud na své pleti či pokožce neshledáváte praskliny. V pokročilém stádiu narušení pokožky je totiž nutné vyhledat odbornou pomoc dermatologa.

Related Posts

Comments

Exit mobile version